Olemme isomünsterikasvattajat Kainuusta. Tervetuloa tutustumaan!


Juha omistaa kennelnimen Korpiaallon ja on kasvattanut isomünsterinseisojia kolmen pentueen verran vuosina 2010, 2014 ja 2018. Ensimmäinen kennelnimelle syntynyt pentue oli kuitenkin suomen pystykorva. Tässä pentueessa oli yksi pentu.

Juha omaa vahvan kenneltaustan. Hän syntyi koiraperheeseen vuonna 1977. Juhan perheessä kasvatettiin ja harrastettiin kotimaisia metsästyskoiria (suomen pystykorva, karjalankarhukoira, suomen ajokoira), saksalaisia metsästyskoiria (karkea- ja lyhytkarvainen saksanseisoja) sekä saksanpaimenkoiria.

Metsästyskortin Juha suoritti 11-vuotiaana ja on jo sitä ennen kulkenut metsällä koirien kanssa. Aluksi ajokoirat ja pystykorvat ja myöhemmin seisojat.

Juha on aktiivinen järjestöihminen toimien varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä Suomen Münsterikerhossa. Jäsenyys lisäksi Saksan isomünsteriliitossa, Saksanseisojakerhossa ja Suomen Kennelliitossa.

Koirat asuvat meillä sisällä ihmisten kanssa samoissa tiloissa. Käytössä on myös lämmitettävä ulkotarha, jossa koirat ovat tarvittaessa. Perheessämme on kolme nuorta poikaa 2-, 9- ja 14-vuotiaat jotka osallistuvat pienimuotoisesti koirien hoitoon. Kaksivuotias lähinnä painimalla Pamin ja Skelen kanssa, yhdeksänvuotias pystyy sisällä ja vähän ulkonakin käskyttämään koiria ja neljätoistavuotias lähinnä toivoo koirien pysyvän poissa silmistä mutta pystyy jopa hihnassa niitä tarvittaessa ulkoiluttamaan. Talomme sijaitsee maaseudulla ja koirat ovat pääsääntöisesti pihassa vapaana tai tarhassa. Pihaa ei ole aidattu ja metsä alkaa heti. Jänikset ovat jokavuotinen kiusa mutta Pamin ja Keken kanssa on aika hyvin asiat pystytty sopimaan ettei niitä luvatta lähdetä jahtaamaan.

Miian kiinnostus koiriin aktiivisesti alkoi vuosituhannen vaihteessa. Ensimmäinen koira jonka kanssa Miia aloitti yhteiselon oli Saksanpaimenkoira  Ibasan Mix. Varsinainen Koiraharrastus alkoi Isomünsteriuroksen Ibasan Alfredin myötä vuonna 2000 .

 Miian tutustuttua seisojankouluttamiseen ja metsästykseen seisojalla Miia suoritti metsästyskortin ja aloitti metsästyksen vaikka muutama vuosi aiemmin käsitys metsästyksestä oli erinlainen. Vuosi vuodelta kiinnostus koirien terveyteen, rakenteeseen ja kouluttamiseen sekä koirien toimivuuteen metsällä alkoivat kiinnostaa yhä enemmän. Samalla myös ulkomaan yhteistyö harrastajien ja järjestöjen välillä syveni. Miia onkin toiminut jo muutaman vuoden rodun ensimmäisenä rotuyhteyshenkilönä rotujärjestössä. Vuonna 2018 syksyllä tullaan perustamaan Saksassa Maailmanliitto Isomünsterinseisojalle jossa Suomi on yksi perustajajäsenistä ja Miia tulee olemaan Suomen edustaja Maailmanliitossa. Miia on osallistunut kaer kokeisiin ohjaajana sekä ohjannut koiria vesityökokeissa menestyksekkäästi.