Olemme isomünsterikasvattajat Kainuusta. Tervetuloa tutustumaan!


Juha omistaa kennelnimen Korpiaallon ja on kasvattanut isomünsterinseisojia kahden pentueen verran vuosina 2010 ja 2014. Ensimmäinen kennelnimelle syntynyt pentue oli kuitenkin suomen pystykorva. Tässä pentueessa oli yksi pentu.

Juha omaa vahvan kenneltaustan. Hän syntyi koiraperheeseen vuonna 1977. Juhan perheessä kasvatettiin ja harrastettiin kotimaisia metsästyskoiria (suomen pystykorva, karjalankarhukoira, suomen ajokoira), saksalaisia metsästyskoiria (karkea- ja lyhytkarvainen saksanseisoja) sekä saksanpaimenkoiria.

Metsästyskortin Juha suoritti 11-vuotiaana ja on jo sitä ennen kulkenut metsällä koirien kanssa. Aluksi ajokoirat ja pystykorvat ja myöhemmin seisojat.

Juha on aktiivinen järjestöihminen toimien varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä Suomen Münsterikerhossa. Jäsenyys lisäksi Saksan isomünsteriliitossa, Saksanseisojakerhossa ja Suomen Kennelliitossa.

Koirat asuvat meillä sisällä ihmisten kanssa samoissa tiloissa. Käytössä on myös lämmitettävä ulkotarha, jossa koirat ovat tarvittaessa. Perheessämme on kolme nuorta poikaa 2-, 9- ja 14-vuotiaat jotka osallistuvat pienimuotoisesti koirien hoitoon. Kaksivuotias lähinnä painimalla Pamin ja Skelen kanssa, yhdeksänvuotias pystyy sisällä ja vähän ulkonakin käskyttämään koiria ja neljätoistavuotias lähinnä toivoo koirien pysyvän poissa silmistä mutta pystyy jopa hihnassa niitä tarvittaessa ulkoiluttamaan. Talomme sijaitsee maaseudulla ja koirat ovat pääsääntöisesti pihassa vapaana tai tarhassa. Pihaa ei ole aidattu ja metsä alkaa heti. Jänikset ovat jokavuotinen kiusa mutta Pamin ja Keken kanssa on aika hyvin asiat pystytty sopimaan ettei niitä luvatta lähdetä jahtaamaan.